Sánchez evita dir si indultarà els presos independentistes

El president espanyol esquiva la pregunta del líder de Ciutadans, Albert Rivera
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Durant la sessió de control al Congrés, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha evitat respondre avui a la següent i clara pregunta del president del grup parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera: "Senyor Sánchez, pot comprometre's davant dels espanyols a què no farà ús de l'indult per indultar els colpistes?".

Sánchez ha evitat aclarir si indultarà o no els presos polítics després de la sentència del judici contra l'1-O i s'ha limitat a dir que, amb el govern del PSOE, "la política va millor i l'economia va bé".

Rivera ha criticat els "pactes" de Sánchez amb Iglesias i l'independentisme, i ha acusat el president espanyol d'enviar el líder de Podem a la presó de Lledoners a "negociar indults" amb Oriol Junqueras.

En aquest sentit, ha recordat les paraules de Miquel Iceta i Teresa Cunillera, que van posicionar-se a favor d'un indult. "Si no es compromet a no indultar els colpistes, el repto a anar a eleccions i que posi al seu programa que està a favor de l'indult, a veure què en pensen els espanyols", ha etzibat Rivera.

Sánchez ha esquivat de nou la pregunta i ha instat Rivera a defensar els "no nacionalistes" a Catalunya i a reforçar l'autogovern. "L'animo que sigui autònom i a no deixar-se arrossegar pel PP", ha dit el president espanyol, i ha reblat: "Li demano que recuperi el centre i no perdi el nord. Posi rumb a la moderació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides