El govern espanyol recorre l’obertura d’ambaixades

El recurs es basa en l'incompliment per part de la Generalitat de la llei d'Acció Exterior
Reunió de Josep Borrell amb Ernest Maragall
Reunió de Josep Borrell amb Ernest Maragall

El govern espanyol ha presentat formalment un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la decisió del govern de Quim Torra d'obrir sis delegacions a l'estranger.

El recurs l'ha presentat l'Advocacia de l'Estat en nom del Ministeri d'Afers Exteriors, que encapçala Josep Borrell. El motiu: l'executiu de Pedro Sánchez considera que la Generalitat no els va donar temps per fer l'informe preceptiu per a l'obertura de les delegacions, tal com preveu la llei d'exteriors que va aprovar el govern del PP.

El ministeri ha subratllat que no qüestiona la facultat de la Generalitat  d'establir delegacions a l'exterior, dins de l'àmbit de les seves competències, d'activitats amb rellevància exterior, però ha assenyalat que la creació de les mateixes ha d'ajustar-se a l'establert per la Llei de l'Acció i del Servei Exterior de l'Estat.

El recurs fa referència a la restitució o creació de les delegacions catalanes al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França.

La restitució de les delegacions a l'estranger va ser una de les primeres decisions del govern de Torra.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari