Ultimàtum de l’ANC: o república abans del 21-D o eleccions

El secretariat nacional discutirà aquest dissabte un document que planteja el dilema
Elisenda Paluzie

Ultimàtum al president Quim Torra: o full de ruta per implantar la república abans del 21 de desembre o dissolució del Parlament i eleccions. En aquesta dicotomia vol posar l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'Executiu català.

El secretariat nacional es reunirà el pròxim dissabte per debatre un document intern, en què l'entitat sobiranista reclama al Govern que es comprometi a "fixar una única i nítida estratègia de govern, per a la implantació de la República, abans del 21 de desembre" o en cas contrari "exigiran al Molt Honorable President, que a partir l'1 de gener dissolgui el Parlament i convoqui immediatament eleccions".

D'aquesta manera, l'entitat torna a posar sobre la taula terminis per assolir la independència, un calendari que ja van veure incomplert pels partits independentistes quan promulgaven que 18 mesos després del 27 de setembre del 2015 Catalunya seria un nou Estat. Un repte que va recollir sense èxit Carles Puigdemont quan va ser investit el 10 de gener del 2016.

L'ANC es mostra dividida en aquest dilema i membres del secretariat nacional insten a la seva presidenta, Elisenda Paluzie, a què es mulli. Així, l'exposició pública de la líder de l'Assemblea pot acabar sent decisiva en aquest tema.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari