Agents dels Mossos es plantegen no treballar l’11 de setembre

Protesten per la manca d'efectius que pateix el cos i l'impagament de les hores extres de l'1-O
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra estan disposats a alçar la seva veu per reclamar de manera ben visible reivindicacions històriques com ara la manca d'efectius que pateix el cos i, més recentment, l'impagament de les hores extres fetes amb motiu del desplegament pel referèndum del passat 1 d'octubre.

Els agents, que s'autoanomenen 'MosS.O.S', s'han organitzat a través d'un grup de Telegram en el que han participat més de 3.000 agents.

Entre altres mobilitzacions, els agents estudien no anar a treballar el dia 11 de setembre, al·legant una indisposició sobtada, que podrien 'patir' la vigília de la Diada; ho anomenen la 'gran clavada'.

En un comunicat intern, els Mossos remarquen que no formen part de cap sindicat i especifiquen que les protestes surten del malestar generat al llarg d'aquests anys per la "deixadesa i falta de compromís del Govern".

En l'escrit, els agents també criden a manifestar-se davant de la conselleria d'Interior el 17 de setembre. Aquell dia al departament se celebrarà una reunió del Consell de la Policia, òrgan que agrupa els representants de la conselleria, la cúpula policial i els sindicats.

El comunicat també esmenta la protesta "no més HE" (Hores Extres), que qualifiquen d'èxit; també es demana "que no hi hagi cap tipus de represàlia" amb els agents que hagin decidit fer-les. La negativa a apuntar-se a fer hores extres va ser la primera mesura que es va propagar des del grup de Telegram.

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari