ERC posa en perill l’exhumació de Franco

Condiciona el seu vot favorable a que s’anul•li la sentència contra el president Companys
Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés
Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés

Joan Tardà, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats , ha publicat aquest migdia un tuit en el qual diu que “si el govern del PSOE vol el suport d’ERC per exhumar Franco cal que es comprometi en l’anul·lació de la sentència al President Companys, símbol de milers de catalans i espanyols afusellats. Fer el que el 2004 van dir que farien i després s’hi negaren. Ens mantindrem coherents!”. L’any 2004 i també el 2007, el PSOE va votar contra les propostes que Esquerra Republicana volia introduir en la Llei de Memòria Històrica per anul·lar les sentències del franquisme, inclosa la condemna a mort de Lluís Companys.

El ministre de Cultura i Esports, José Guirao, havia anunciat unes hores abans que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres un decret llei que modificarà la Llei de Memòria Històrica i que permetrà l’exhumació de les restes del dictador que hi ha al Valle de los Caídos. Aquest decret haurà de ser convalidat pel Congrés dels Diputats, on els vots d’ERC són necessaris per aprovar qualsevol iniciativa governamental.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides