Els taxistes amenacen amb el caos

Segon dia de protestes del sector en contra de les empreses de vehicles de lloguer amb conductor
Taxis a l'estació de Sants de Barcelona
Taxis a l'estació de Sants de Barcelona

Per segon dia consecutiu, els taxistes es mobilitzen a Barcelona i la seva àrea metropolitana en contra del creixement d'Uber i Cabify, empreses de vehicles de lloguer amb conductors.

Després que aquest dimecres més de 2.000 taxistes s'hagin manifestat pels carrers de la capital catalana, avui tenen previst seguir amb les mobilitzacions de protesta, amenaçant amb provocar el caos circulatori.

Els taxistes estan disposats a bloquejar els accessos al Port de Barcelona, a l'aeroport del Prat, a l'estació de Renfe de Sants, i a totes aquelles infraestructures crítiques de mobilitat.

Davant aquestes accions, Uber i Cabify van decidir suspendre els seus serveis, després que molts dels seus treballadors, així com els seus vehicles i alguns dels seus clients, fossin agredits pels taxistes segons han denunciat aquestes empreses.

Barcelona ha estat el centre de les protestes de tots els taxistes d'Espanya, així, hi ha arribat taxistes de Madrid, Granada, Sevilla, València o Eivissa, entre altres localitats, amb la voluntat que acabi tirant endavant a Barcelona el reglament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i defensat per l'alcaldessa Ada Colau, per acabar influint en les normatives de les seves ciutats.

Els taxistes reclamen que s'acabi amb la competència que els fan empreses de vehicles de lloguer amb conductor, reduint el nombre de llicències, decisió que depèn del Ministeri de Foment, que va presentar un recurs en contra del reglament de l'AMB, cosa que l'ha deixat en suspens.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari