Sánchez recuperarà la sanitat per a tots

El govern dictarà un decret per retornar l'assistència als sense papers
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El Govern de Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres que derogarà la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària als immigrants en situació irregular per tornar el dret a la sanitat universal. Està previst que la mesura es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

Així ho ha assegurat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha advertit que és un assumpte “extraordinàriament important” per a tota la societat i de “decència política”.

“Avui s’obre un procés de diàleg amb les comunitats autònomes i la societat civil per retornar el dret a la protecció a la salut a totes les persones a l’Estat”, ha assenyalat Celaá.

La portaveu ha explicat que la reforma sanitària es va aprovar a través d’un Reial Decret l’abril de 2012, de manera que el Govern haurà d’elaborar un de nou per deixar-lo sense vigència.

Això és una qüestió de decència política, però no només de decència política; aquesta protecció a la salut és, a més, un mandat de tots els organismes internacionals, de l’ONU, de la UE, de l’OMS i, fins i tot, del Defensor del Poble, que va expressar la seva resistència quan el Reial Decret va ser publicat”, ha dit Celaá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides