Alsina, amic d’Oriol Pujol, admet un frau fiscal de 890.000 euros

Judici per la derivada del cas de les ITV sobre la venda de la planta de Sony
sergi alsina
sergi alsina

L’empresari Sergi Alsina, amic íntim de l’exdirigent de CDC Oriol Pujol, ha admès un frau fiscal de 890.000 euros durant el primer judici sobre una peça derivada del cas de les ITV, centrat en la venda de la planta de Sony a Viladecavalls, que va tenir lloc el 2011.

Alsina, acusat en la causa principal de pagar comissions a Oriol Pujol perquè afavorís els seus negocis, afrontava en aquesta derivada inicialment una petició de set anys i mig de pena de presó, però la seva defensa ha assolit un acord amb la Fiscalia Anticorrupció per rebaixar-la a canvi d’admetre els fets i pagar a l’Agència Tributària l’import defraudat, la qual cosa ja ha fet.

En aquest judici, que ha començat aquesta setmana al Jutjat Penal número 18 de Barcelona sense gaire impacte als mitjans de comunicació, hi havia sis persones acusades: a banda d’Alsina, la seva esposa -ja exculpada perquè s’ha retirat l’acusació-, l’empresari Sergi Pastor, l’expresident de Sony a Espanya Pedro Navarrete, l’esposa d’aquest, i l’advocat Tomás Franquesa.

Segons la Fiscalia, l’empresa que va adquirir la planta de Sony, Ficosa, va pagar 2 milions a l’empresa d’Alsina per treballs de mediació i assessorament, dels quals Pastor va percebre 1,1 milions i Navarrete, 554.000 euros. El Ministeri Públic sosté que van vehicular aquests guanys mitjançant empreses instrumentals sense activitat, compartides amb les respectives esposes, i van tributar per societats i no per IRPF.

La trama principal del cas de les ITV es troba pendent d’anar a judici. Oriol Pujol havia assolit un acord amb la Fiscalia -dos anys i mig de presó i reconeixement del cobrament de comissions- que va acabar sent paper mullat perquè no tots els imputats van signar-lo. Per aquest motiu, el fill de l’expresident Jordi Pujol i exsecretari general de CDC haurà d’anar a judici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides