Plega el lletrat major del Parlament

Antoni Bayona havia expressat la seva incomoditat per la tensió generada pel procés a la cambra catalana
Título de la imagen
Título de la imagen

El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, deixa el càrrec al qual va accedir el juliol del 2012. Bayona va accedir al cos de lletrats del Parlament de Catalunya el 1984, i a la cambra catalana ha exercit també com a director de l’oficina de dret comparat i relacions interparlamentàries entre el 2006 i el 2010. També ha estat director d’estudis parlamentaris del 2010 al 2012.

Bayona ja havia plantejat al mes de març al seu entorn més immediat la seva voluntat de renunciar al càrrec, principalment per raons personals. Però també va transcendir que es trobava incòmode per la tensió que li ha generat el càrrec els darrers anys, i per la utilització partidista que haurien fet tots els grups de la cambra catalana de la seva figura en funció de si les seves decisions han coincidit amb les propostes independentistes o han estat contraries.

Malgrat això, el fins ara lletrat major del Parlament va decidir no abandonar el càrrec fins que estigués constituït el nou govern de la Generalitat de Catalunya i que l’activitat parlamentària catalana tornés a estar normalitzada. El Parlament ha informat que la decisió s’ha pres de mutu acord amb el president de la cambra, Roger Torrent, en considerar que havia arribat el moment “adequat”.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari