Torra vol que Sánchez concreti el seu model per a Catalunya

El president de la Generalitat ha visitat els exconsellers a Estremera
Quim Torra, a Estremera
Quim Torra, a Estremera

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat aquest dilluns al matí a Estremera per visitar els exconsellers que hi estan tancats. Torra hi ha anat dos dies després que els nous consellers prenguessin possessió del càrrec. A la sortida ha confirmat que ha parlat amb Pedro Sánchez per veure’s aviat. Ha demanat que es faci justícia, no escarment.

El president s’ha reunit durant dues hores amb els membres de l’antic Govern empresonats. Primer ho ha fet durant una hora, amb Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Els ha agraït haver cedit el càrrec per facilitar la formació del Govern de la Generalitat. Després s’han incorporat a la trobada Oriol Junqueras i Raül Romeva.

A la sortida de la presó, Torra ha confirmat que ja ha parlat amb Pedro Sánchez, i que tots dos s’han compromès a trobar-se amb la màxima brevetat possible. També li demana que no utilitzin la justícia com a arma llancívola contra l’independentisme.

El president creu que ara és una oportunitat única per avançar en el procés de diàleg amb el nou govern espanyol.

A més, també ha confirmat que demà els nous consellers faran el traspàs de carteres amb els seus homòlegs empresonats des de fa mesos a Estremera, una vegada Institucions Penitenciaries ha autoritzat les trobades.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari