Quina nova ‘fake news’ se celebra a Catalunya?

sarri tremosa
sarri tremosa

Els inexistents plans de Facebook per instal·lar la seva seu mundial contra les fake news (precisament) a Barcelona. N’han fet difusió, per exemple, RAC1 i un tuiter de referència del sobiranisme com Aleix Sarri, assessor de l’eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa. En realitat, qui preveu instal·lar-s’hi és una empresa subcontractada per la xarxa social.

Es tracta de Competence Call Center (CCC), que té un centre de característiques i missió similars a la ciutat alemanya d’Essen. RAC1, la font informativa de la qual es feia ressò Sarri, ha rectificat. Ho ha explicat el periodista Alfonso Simón, coautor de la informació amb què el diari econòmic Cinco Días ha donat a conèixer en quins termes Facebook ubica a Barcelona un dels seus centres per controlar notícies falses.

L’arribada d’aquest proveïdor de Facebook a la Torre Glòries (abans anomenada Torre Agbar), en qualsevol cas, és una notícia positiva per a la capital catalana després d’haver perdut l’Agència Europea del Medicament. Segons ha publicat Cinco Dias, CCC preveu instal·lar-hi 500 treballadors en vuit plantes. Irònicament, Sarri, eufòric amb la notícia, havia celebrat que aquesta desmentia “les fake news de l’unionisme sobre l’economia catalana. Això sí que és arribar i moldre”.

Tremosa, la persona per a qui treballa Sarri, és un dels càrrecs públics més propensos a empassar-se i difondre boles a les xarxes socials. Una de les més sonades va ser la difusió de la imatge d’una celebració de l’Athletic de Bilbao als carrers de la ciutat basca com si fos una concentració contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides