Ni Munté ni Graupera ho veuen clar

Alfred Bosch no cedeix a la pressió de la llista 'indepe' unitària per Barcelona
munte primaries pdecat barcelona
munte primaries pdecat barcelona

L’exvicepresidenta de la Generalitat i màxima dirigent del PDECat, Neus Munté, aposta perquè el sobiranisme es presenti a Barcelona amb una “llista transversal”, com ha plantejat el filòsof Jordi Graupera.

Cap dels dos, per cert, ho veuen clar. Munté, en la línia expressada per Graupera, diu que “si anem separats”, faran alcalde Manuel Valls (que sona com a candidat de Ciutadans) o Ada Colau podria repetir com a alcaldessa.

Coincideix amb el seu rival a les primàries per ser alcaldable del PDECat, Carles Agustí, que cal aglutinar les forces independentistes a Barcelona. De fet, Munté ha explicat a RAC1 que en vol parlar amb la CUP i plataformes socials i veïnals, però sobretot amb el candidat d’ERC, Alfred Bosch, el qual ha rebutjat fins ara concórrer en una llista unitària indepe a Barcelona.

Munté inclou en aquesta ronda de contactes Jordi Graupera, qui ha expressat que no sap si es presentarà amb una candidatura pròpia en el cas que els partits independentistes no se sumin a les primàries que ell planteja, una proposta que ja ha recollit les 30.000 signatures que pretenia.

Graupera assegura, d’altra banda, que no li costaria gaire que alguns dels partits indepes acceptés incloure’l en les seves llistes. Més enllà de la disposició mostrada pel PDECat a la fórmula de Graupera, Demòcrates (l’escissió indepe d’Unió) és la formació més entusiasta amb el plantejament del filòsof.

Munté veu aquest plantejament encara indefinit. En una entrevista a Directe.cat ha respost que “em falta molta concreció, sobre qui es presenta, quines garanties hi ha” i que no coneix “quina és la seva proposta per Barcelona”, per bé que tampoc el vol menystenir. L’etiqueta de “paracaigudista” la reserva per a Valls.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides