Sixena demana la detenció de Lluís Puig

Volen que comparegui en el judici obert contra la Generalitat per no haver tornat les obres d'art religiós
Lluís Puig brussel·les catalan_gov
Lluís Puig brussel·les catalan_gov

L’Ajuntament de Vilanova de Sixena ha sol·licitat la detenció de l’exconseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, que es troba fugit a Brussel·les de la justícia espanyola, perquè comparegui com a investigat en la causa oberta per no haver facilitat la devolució dels béns del monestir d’aquesta localitat de la província d’Osca.

En l’escrit del representant legal de l’ajuntament s’afirma que la declaració indagatòria que ha de fer Puig davant del jutge s’ha de fer de forma “personal i directa”, i adverteix que la justícia belga ha d’escoltar la petició del tribunal d’Osca abans de prendre una decisió.

Segons l’ajuntament de Vilanova de Sixena el fet que Puig estigui pendent de la decisió de la justícia belga sobre l’euroordre dictada contra ell pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per la seva implicació en la declaració d’independència de Catalunya no impedeix que sigui traslladat temporalment a Espanya pel judici de les obres d’art religiós.

Aquesta petició de Sixena arriba l’endemà de la compareixença de Santi Vila, que també va ser conseller de Cultura del govern de la Generalitat, en el Jutjat d’Instrucció núm. 3 d’Osca. Vila i Puig estan sent investigats pels presumptes delictes de prevaricació administrativa i desobediència per no haver tornat a l’Aragó les 44 peces d’art del Monestir de Sixena que estaven al Museu de Lleida tot i que hi havia una ordre judicial que obligava a fer-ho.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides