Albert Batalla torna a perdre als jutjats

L'Audiència de Lleida desestima el recurs de l'alcalde de la Seu d'Urgell i dóna la raó a EL TRIANGLE
albert batalla pdecat seu
albert batalla pdecat seu

Nou revés judicial a l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (PDECat) i la seva regidora de Serveis Socials, Comunicació i Transparència, Anna Vives, en el seu pols particular que mantenen des de fa mesos contra EL TRIANGLE i la llibertat d’expressió.

El passat 16 d’abril, la secció primera de l’Audiència de Lleida va dictar una resolució amb què desestima el recurs d’apel·lació presentat per Batalla i Vives contra l’acte del Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital alt-urgellenca, el qual va acordar el sobreseïment de la causa relacionada amb la querella per un presumpte delicte d’injúries i calumnies.

La declaració de l’alt organisme judicial ratifica plenament els arguments del magistrat del jutjat de la Seu, segons el qual “no ha quedat degudament justificada la perpetració del delicte que va donar lloc a la formació de la causa”. Així mateix, considera que el jutge instructor “no es va excedir en les seves funcions en dictar la resolució impugnada”.

En un nou al·legat en defensa de la llibertat de premsa i d’expressió, els magistrats reiteren que, un cop examinat el contingut de les publicacions, “es pot constatar que es tracta d’informacions relatives a l’actuació dels querellants en la seva condició d’alcalde i regidora de l’Ajuntament de la Seu, de manera que els judicis o consideracions personals que incorporen deuen ser valorats en aquest context de legítima crítica a la seva actuació pública”.

Amb referències als Tribunals Suprem i Constitucional, l’escrit apunta que “no es pot excloure el dret a expressar les idees i conviccions quan aquest apareix com un interès preponderant sobre l’honor, particularment quan es tracta de la formació de l’opinió pública en qüestions político-estatals, socials, etc.”.

En el cas de les informacions publicades per EL TRIANGLE, assenyala que “no s’observa en les manifestacions realitzades cap indici que excedeixi del legítim exercici de la crítica a la qual poden estar sotmeses totes les actuacions polítiques, mancades per tant de rellevància penal, doncs no sols apareixen òrfenes d’un contingut injuriós gratuït i innecessari que permeti considerar prevalent el dret a l’honor dels querellants sobre la llibertat d’expressió i d’informació sinó que també contenen imputacions sense prou concreció per integrar una calúmnia, màxim quan no tota irregularitat en la gestió pública és constitutiva de delicte penal”.

Aquesta resolució confirma la decisió del jutge de la Seu amb declaració d’ofici de les costes processals causades pel recurs d’apel·lació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides