“El Diplocat va desviar diners per l’1-O”

El ministre d'Exteriors ha respost així al senador Martí
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat aquesta tarda durant la sessió de control al Senat que el Diplocat “va desviar diners públics per a fins que no beneficien els catalans, per construir la república catalana”. Dastis ha contestat així al senador d’ERC Jordi Martí, que ha defensat que el Diplocat “va situar Catalunya al món”.

El Diplocat, una entitat pública dedicada a internacionalitzar Catalunya, va ser liquidat després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Segons ha relatat el ministre, el seu pressupost el 2017 es va elevar a 2,3 milions d’euros. “Una mica més de 805.000 euros es van dedicar a pagar als treballadors i 1,5 milions es van invertir en activitats encaminades a la ruptura del pacte constitucional i dividir els catalans”, ha relatat el ministre.

Dastis entra així en la polèmica sobre si hi va haver o no desviament de fons públics per a l’1-O. El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, sosté que no es va gastar ni un euro públic en el referèndum. El president del Govern, Mariano Rajoy, ha avalat aquesta tesi.

Però el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa, Pablo Llarena, acusa els líders independentistes de presumpta malversació i creu que sí que hi va haver desviament de fons públics per a la consulta pel que ha demanat a Montoro que li remeti les proves que acreditin aquesta tesi que els diners públics no es va malgastar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides