La Faes d’Aznar vol allargar el 155

El think tank conservador demana l'ampliació després de les decisions judicials d'Alemanya
Título de la imagen
Título de la imagen

A la nota editorial del darrer número de Quaderns FAES de Pensament Polític, el think tank que dirigeix l’expresident popular José María Aznar demana al Govern, al PSOE i a Ciutadans que reflexionin sobre la convivència d’un 155 llarg.

“Govern, PSOE i Ciutadans han de reflexionar sobre l’estratègia a seguir després de la decisió del tribunal alemany i la desnaturalització de l’euroordre”, anuncien.

Després de criticar la justícia alemanya per rebutjar la rebel·lió, el text critica també que s’haguessin convocat tan aviat les eleccions i que els polítics processats per rebel·lió tinguessin l’oportunitat de presentar-se i aconseguir una majoria parlamentària.

Fa mesos ja es va parlar de la conveniència d’un 155 prolongat i no convocar eleccions de manera immediata com es va fer. Va apostar per això el mateix líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol. A l’octubre, abans de l’aplicació de la intervenció de la Generalitat el líder popular demanava retardar els comicis i a finals de febrer, quan es va començar a parlar de la hipotètica investidura de Jordi Sànchez, va demanar un nou 155.

També a l’octubre, Aznar assenyalava que “la reforma constitucional no ha de ser el pagament a terminis del que ara no volem pagar al comptat al secessionisme català”. Ho va dir després que Pedro Sánchez arrenqués de Rajoy la promesa d’obrir aquest meló a canvi del suport socialista al 155. Unes setmanes després, ja en campanya electoral, Rajoy rebutjava reformar la Carta Magna si era per acontentar els sobiranistes, fent seves les paraules d’Aznar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides