El TS planteja extradir Puigdemont per sedició

El Suprem critica la resolució del tribunal alemany que va rebutjar el delicte de rebel·lió
Título de la imagen
Título de la imagen

La sala penal del Suprem ha obert la porta a la possibilitat de dictar una nova petició d’extradició de l’expresident Carles Puigdemont, aquest cop pel delicte de sedició.

En resposta al recurs que va presentar Jordi Sànchez contra la negativa del jutge Pablo Llarena d’anar al primer ple d’investidura, la sala assegura que la violència es va produir.

El text de la interlocutòria aprofita per criticar la resolució del tribunal alemany que va rebutjar el delicte de rebel·lió per a l’extradició de Carles Puigdemont. El text considera que si l’1 d’octubre hi hagués hagut una presència més forta dels cossos de seguretat, es podria haver parlat d’una “massacre”.

En el text es ressalta que l’1 d’octubre van sortir al carrer i van defensar els col·legis electorals 2 milions de persones, i que amb el desplegament de 6.000 agents dels cossos de seguretat no es va poder impedir que es fes el referèndum davant el gran nombre de gent.

La resolució dedica part del text a criticar al Tribunal alemany de Schleswig-Holstein, que va rebutjar el delicte de rebel·lió perquè no es podia considerar que hi hagués hagut violència.

La interlocutòria obra la porta a què si “no es constatava suficientment l’element de la violència” es podria “subsumir la conducta dels subjectes investigats en el tipus penal de sedició”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari