Ni excarceració ni ple ni videoconferència

Llarena denega a Sànchez l'assistència a la sessió d'investidura adduint un risc de reiteració delictiva
jordi sanchez americana anc
jordi sanchez americana anc

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa que afecta els líders del procés, Pablo Llarena, ha tornat a denegar a Jordi Sànchez la possibilitat d’assistir al ple d’investidura. Llarena no només ha rebutjat l’excarceració, sinó també la participació presencial o per videoconferència del candidat que Junts per Catalunya presenta com a alternativa a l’expresident Carles Puigdemont.

En la seva decisió, coneguda aquest dijous, Llarena addueix novament l’existència d’un risc de reiteració delictiva per part de Sànchez, que en el moment de la comissió dels fets suposadament delictius pels quals se l’investiga liderava l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). A Sànchez, tancat preventivament a la presó de Soto del Real des del passat 16 d’octubre, se l’imputen delictes de rebel·lió i sedició.

Llarena sosté en la seva resolució d’aquest dijous que la intenció de Sànchez d’esdevenir president de la Generalitat presenta elements que indiquen “racionalment” que el seu mandat s’enfocaria al trencament de l’ordre constitucional i que això es podria dur a terme, afegeix, mitjançant la transgressió de les mateixes normes suposadament infringides en el marc d’aquesta causa judicial.

Quant a la reacció de l’ONU a un recurs de Sànchez, que Llarena assenyala com l’únic element nou presentat a favor de la petició del diputat de JxCat, el jutge del Suprem argumenta que la crida al compliment de drets “no comporta (…) una indicació concreta (…) ni tan sols gosa suggerir que la tutela cautelar dels drets polítics” de Sànchez depengui de “l’adopció de les decisions que el sol·licitant expressa”.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari