El 155 no atorga Creus de Sant Jordi

Per primera vegada, des del 1981, la Generalitat no té previst donar aquests guardons
Creu de Sant Jordi 2017
Creu de Sant Jordi 2017

Aquest any, de moment, la Generalitat de Catalunya no atorgarà les Creus de Sant Jordi en estar sota el comandament del govern central arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El govern de Mariano Rajoy no ha volgut obrir el meló d’haver de fer la llista amb una cinquantena de persones i entitats que cada any són guardonades amb aquestes medalles de la Generalitat.

Per elaborar la llista de premiats ha d’haver-hi un acord de govern per part de la Generalitat. A banda dels candidats proposats pel mateix executiu, també la societat catalana pot presentar candidatures.

El lliurament del guardó el fa el president de la Generalitat acompanyat del conseller de Cultura i davant la presència de l’executiu català i les principals autoritats del Parlament de Catalunya.

Caldrà així esperar a la formació d’un nou executiu català perquè s’atorguin les pròximes Creus de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquests guardons són de les màximes distincions que concedeix el govern català i s’han atorgat ininterrompudament, fins aquest any, des del 1981. Fins avui, la Generalitat ja ha atorgat 1.200 creus a persones individuals i 300 a entitats.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari