Llarena processa per rebel·lió Puigdemont, Junqueras i set exconsellers

També Carme Forcadell, els Jordis i Marta Rovira
turul puigdemont
turul puigdemont

El magistrat que instrueix al Tribunal Suprem la causa sobre el procés, Pablo Llarena, ha processat aquest divendres per rebel·lió nou membres de l’anterior govern de la Generalitat, entre els quals l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras, així com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, els líders de les plataformes independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i la número dos d’ERC, Marta Rovira. Els exconsellers processats per la suposada comissió d’aquest delicte són Joaquim Forn, actualment en presó provisional, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull (en llibertat sota fiança), a més de Clara Ponsatí (que va marxar a Bèlgica i després a Escòcia) i Toni Comín (resident a Bèlgica).

A diferència de Marta Rovira, que ha preferit marxar a l’estranger i no compareix aquest divendres al Suprem l’endemà d’haver renunciat a l’escó, Turull sí que s’ha presentat davant Llarena. Pel que fa a l’exconseller de la Presidència, que no va aconseguir la investidura com a president de la Generalitat aquest dijous per l’abstenció de la CUP, Llarena ha rumiat si ordena que torni a ingressar a la presó.

També es processa per malversació Puigdemont, Junqueras, Forn, Turull, Rull, Bassa, Ponsatí, Comín i Romeva, així com els també exconsellers Lluís Puig, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Meritxell Serret i Santi Vila, i les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel. Els processats per desobediència són, a banda dels exconsellers Puig, Borràs, Mundó, Serret, Vila, i les exdiputades Boya i Gabriel, els membres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

Llarena apunta en la seva interlocutòria de processament que l’estratègia independentista està “latent” i “pendent de represa”. La causa ha estat arxivada pel que fa a l’expresident Artur Mas, la dirigent del PDECat Marta Pascal i l’expresidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.