Els jubilats prenen el carrer

Unes 30.000 persones protesten a Barcelona per la precarietat de les pensions i el futur incert del sistema
Manifestació jubilats
Manifestació jubilats

Arreu de l’Estat se celebren avui dissabte un centenar de concentracions per denunciar la pèrdua del poder adquisitiu que estan patint els jubilats. Fa setmanes que els pensionistes planten cara al govern espanyol. Una de les dates clau va ser la del 22 de febrer, un dia en què milions de pensionistes van fer sentir la seva indignació.

Una imatge molt potent la de milers i milers de pensionistes a les portes del Congrés, a Madrid. Va ser el dia, probablement, en què Mariano Rajoy es va adonar que tenia un problema gros.

Avui s’ha tornat a posar de manifest amb un centenar de concentracions arreu de l’Estat. A Madrid, n’han convocat dues, una al matí i una a la tarda, mentre que a Barcelona la marxa se celebra aquest matí i transcórrer des d’Urquinaona fins al carrer Mallorca, on hi ha la delegació del govern espanyol.

Segons les últimes dades del Ministeri d’Hisenda, un de cada tres pensionistes a Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. Marea Pensionista reclama recuperar el poder adquisitiu que van perdre amb la reforma del 2010. Això implica recuperar gairebé el 2 per cent, i garantir que a partir d’ara les pensions s’incrementaran segons l’IPC.

El govern espanyol ha aprovat la pujada mínima de les pensions, el mínim marcat per la llei, un 0,25 per cent, malgrat que la inflació està per sobre de l’1 per cent i que l’economia creix a taxes del 3.

Cinc protestes a Barcelona
Només aquest dissabte, a Barcelona, hi ha convocades cinc protestes: contra la llei mordassa, contra el feixisme, contra les barreres arquitectòniques, en defensa de l’escola en català… Però la més significativa, segurament, la que centra més mirades, és la dels pensionistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.