El Parlament basc demana derogar el 155

L'esmena, que també vol la llibertat dels presos, prospera amb els vots del PNB, Bildu i Podem i l'oposició de PSE i PP
Parlament basc
Parlament basc

El ple de la Cambra basca, amb els vots del PNB, EH Bildu i Elkarrekin Podem, ha aprovat una esmena en la qual exigeix al Govern espanyol i als partits polítics que van recolzar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya (PP, PSOE i Ciutadans) que es derogui l’esmentat article.

A més, el Parlament ha reclamat l’excarceració dels membres de l’anterior Govern català a la presó, així com de qui va ser dirigent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de JxCat Jordi Sànchez i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per considerar “injustificats” els càrrecs imputats i “absolutament desproporcionades les mesures aplicades als mateixos”.

La Cambra també ha instat el Govern a què no posi obstacles als candidats que es van presentar als comicis autonòmics “que estan empresonats o a l’estranger” per iniciar el seu treball institucional “seguint la voluntat expressada per la majoria de catalans a les eleccions”.

Aquest debat ha estat impulsat al Parlament per EH Bildu, coalició que finalment ha consensuat una esmena amb Elkarrekin Podem, que ha comptat amb el suport del PNB i que és la que ha tirat endavant amb els vots en contra del PSE-EE i del PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.