El Parlament basc demana derogar el 155

L'esmena, que també vol la llibertat dels presos, prospera amb els vots del PNB, Bildu i Podem i l'oposició de PSE i PP
Parlament basc
Parlament basc

El ple de la Cambra basca, amb els vots del PNB, EH Bildu i Elkarrekin Podem, ha aprovat una esmena en la qual exigeix al Govern espanyol i als partits polítics que van recolzar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya (PP, PSOE i Ciutadans) que es derogui l’esmentat article.

A més, el Parlament ha reclamat l’excarceració dels membres de l’anterior Govern català a la presó, així com de qui va ser dirigent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de JxCat Jordi Sànchez i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per considerar “injustificats” els càrrecs imputats i “absolutament desproporcionades les mesures aplicades als mateixos”.

La Cambra també ha instat el Govern a què no posi obstacles als candidats que es van presentar als comicis autonòmics “que estan empresonats o a l’estranger” per iniciar el seu treball institucional “seguint la voluntat expressada per la majoria de catalans a les eleccions”.

Aquest debat ha estat impulsat al Parlament per EH Bildu, coalició que finalment ha consensuat una esmena amb Elkarrekin Podem, que ha comptat amb el suport del PNB i que és la que ha tirat endavant amb els vots en contra del PSE-EE i del PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides