La Fiscalia vol detenir Puigdemont a Suïssa

Demana al Tribunal Suprem que cursi l'ordre de detenció contra l'expresident català
puigdemont elpuntavuitv
puigdemont elpuntavuitv

La Fiscalia demana al jutge del Tribunal Suprem (TS) , Pablo Llarena, que ordeni la detenció de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan aquest viatgi a Suïssa amb l’exconsellera d’Ensenyament, Meritxell Serret, el pròxim diumenge.

Carles Puigdemont visitarà Ginebra convidat pel Festival de Cine i Fòrum Internacional de Drets Humans per participar en una taula rodona després de la projecció del documental francès ‘Catalunya: Espanya a un pas de l’atac de nervis’.

El fiscal també demana a l’Oficina de Cooperació Internacional del Ministeri de l’Interior, en col·laboració amb la Interpol, que es realitzin les gestions davant les autoritats de Suïssa amb les finalitats de determinar “la viabilitat de la detenció dels fugits i de la seva reclamació a l’efecte d’extradició”.

Finalment, la fiscalia demana també que s’acordi l’adopció de mesures cautelars “complementàries consistents en limitació de la validesa del passaport dels fugits”.

El Ministeri Públic havia demanat ja la detenció de Puigdemont quan aquest va viatjar a la capital de Dinamarca, Copenhagen, per fer una conferència, i en aquella ocasió Llarena va desestimar la petició de la Fiscalia.

Llarena va retirar l’ordre europea de detenció contra Puigdemont que havia estat dictada per la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, per evitar que Bèlgica l’entregués a Espanya solament per algun dels delictes i no pels més greus, la qual cosa impediria que en fos jutjat.

De fet, el jutge del Suprem està esperant dictar l’ordre de processament per emetre, posteriorment, l’ordre europea i internacional de detenció contra l’expresident català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides