Condemnes de fins a 9 mesos per a sis activistes anti-MAT

L'Audiència de Girona absol el sotsinspector dels Mossos acusat de trencar el braç a una manifestant
mat activistes porta jutjat
mat activistes porta jutjat

La sentència de l’Audiència de Girona sobre els fets succeïts durant l’intent d’impedir, el gener del 2014, la construcció d’una torre de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a Fellines (Gironès) imposa condemnes de 6 a 9 mesos de presó a sis activistes.

Aquestes persones, condemnades per delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat, lesions, coaccions, desobediència i amenaces, han d’afrontar el pagament de multes de 120 a 1.080 euros.

Per contra, ha estat absolt el sotsinspector dels Mossos d’Esquadra per a qui l’acusació havia sol·licitat 5 anys de presó. Estava acusat d’haver trencat el braç a una manifestant. També han estat absolts cinc encausats del delicte de coaccions que se’ls imputava.

Els processats també han de fer front a indemnitzacions de 28.050,38 euros, bona part dels quals correspondran a Red Elèctrica pels danys causats en la instal·lació, així com als Bombers que van treballar en l’operatiu del rescat d’un activista que es va encadenar en un cotxe enterrat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides