Guardiola acata però no es retracta

Comunica a la federació anglesa que accepta la sanció pel llaç groc, que no mostrarà sobre la gespa
guardiol vertical llaç groc
guardiol vertical llaç groc

Josep Guardiola, entrenador del Manchester City i personatge públic promotor del procés amb més impacte mediàtic internacional, ha comunicat a la federació anglesa de futbol que accepta la sanció que aquesta vulgui imposar-li pel fet d’haver portat durant els partits el llaç groc amb què l’independentisme reclama la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis.

L’extècnic del FC Barcelona, això sí, no s’ha retractat ni disculpat, i seguirà portant el llaç fora del terreny de joc, per bé que ha optat per l’acceptació de la infracció de les normes sobre indumentària i publicitat que se li atribuïa. Alhora, el City ha al·legat que no és un símbol polític i l’ha comparat amb la rosella amb què es ret tribut al Regne Unit als morts de la Primera Guerra Mundial.

Les darreres hores, el director executiu de la federació anglesa, Martin Glenn, havia dit que el llaç groc és un símbol polític que enutja els espanyols. Paral·lelament, les referències sobre drets humans de Guardiola han posat sota el focus de la premsa no només el tècnic, pel contrast de la seva crítica a Espanya amb el silenci o els elogis dedicats a Qatar i als Emirats Àrabs Units, sinó també la família governant d’aquest darrer país i de l’emirat d’Abu Dhabi, un dels membres de la qual, el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan, és l’amo del Manchester City.

Guardiola, el qual havia dit que donat el cas podria portar el llaç amagat, també havia assegurat que només se’l trauria definitivament i deixaria de manifestar el que ha defensat com una “opinió” si el club vol, i no és el cas. Després de l’obertura d’un expedient a Guardiola, que pot donar lloc a una sanció encara per determinar, el tècnic de Santpedor disposava d’un termini per respondre que expirava aquest dilluns. 

En el partit del darrer cap de setmana, Guardiola no ha deixat a la vista un llaç groc, sinó una flor del mateix color per donar suport a la Fundació Marie Curie contra el càncer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides