Tres dies de neu a Catalunya

La temperatura i la cota de neu baixen en picat i es demana que s'eviti agafar el cotxe
Título de la imagen
Título de la imagen

A mesura que avancin les hores les temperatures baixaran en picat i amb elles la cota de neu. Es presenten tres dies de neu, amb una lleugera treva al mig, en la pràctica totalitat del territori català.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als conductors que evitin agafar el cotxe, o en tot cas que portin cadenes i s’informin de l’evolució del temps, davant la previsió que pugui nevar en nombroses comarques de Catalunya entre aquest dilluns a la tarda i dimecres.

Són dos episodis separats per unes hores de treva, segons ha explicat el director general de Protecció Civi, Joan Delort: el primer, més feble, es produirà entre aquesta tarda i dimarts a la matinada i afectarà essencialment el Prepirineu i la Catalunya central, encara que amb el pas del temps també es desplaçarà cap al sud i cap a Lleida; el segon, més intens, es deixaria notar a partir de de dimarts a la tarda i “podria afectar qualsevol punt del territori”.

Delort ha comentat que és difícil predir el punt exacte de les nevades i el gruix que deixaran, però que en tot cas podrien ocasionar problemes de trànsit. “Encara que no siguin gaire importants, ja sabem que la neu pot arribar a afectar molt la mobilitat i l’activitat ciutadana”, ha advertit Delort.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat) ha emès diversos avisos per risc petit (color groc) o moderat (color taronja). La cota de neu se situarà aquesta tarda entre els 200 i els 500 metres, però dimecres podria arribar a nevar al litoral.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides