Quina nacionalitat té Martin Fourcade, segons TV3?

Martin Fourcade
Martin Fourcade

Martin Fourcade s’ha convertit, en aquests Jocs Olímpics de Pyeongchang (Corea del Sud), en l’esportista més llorejat de la història de França, amb tres medalles d’or aconseguides en l’especialitat de biatló, que se sumen a les dues medalles d’or i a les dues d’argent que va obtenir en els anteriors jocs de Sotxi i Vancouver. A les set medalles olímpiques cal sumar els 11 títols aconseguits en els campionats del món d’esquí.

Nascut a Ceret, a la Catalunya Nord, Martin Fourcade resideix des de fa anys als Alps, enquadrat en una unitat militar. Tot i que no parla català, a TV3 han informat aquests dies dels èxits esportius d’aquest biatleta a Pyeongchang referint-s’hi com a “francocatalà”. L’any 2014, quan també va brillar als Jocs Olímpics de Sotxi, TV3 va parlar de Martin Fourcade com a “nord-català”, fet que va aixecar les protestes del PP i de Ciutadans.

“Francocatalà” o “nord-català”, el cert és que aquest esportista d’elit ha estat el portaestendard de França en la cerimònia d’inauguració dels jocs de Corea del Sud. Les cinc medalles d’or aconseguides, que superen les del mític esquiador Jean- Claude Killy, han convertit Martin Fourcade en un heroi a les televisions franceses, que no s’han estat de recordar les seves arrels catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides