Dijous, ple per debatre la investidura

El convoca el president Torrent a petició de Ciutadans per tractar el bloqueig institucional del Parlament
torrent parlament roda premsa
torrent parlament roda premsa

Roger Torrent ha convocat el ple per debatre sobre la investidura per dijous a les 10 del matí. Es tracta d’un ple que es farà a petició de Ciutadans per tractar el bloqueig institucional del Parlament, però Junts per Catalunya l’aprofitarà per presentar una proposta de resolució per restituir Carles Puigdemont.

L’objectiu és debatre sobre la situació actual de paràlisi que viu el Parlament, que està aturat des de les eleccions de desembre.

S’han de debatre diferents propostes de resolució, entre d’altres, una de Junts per Catalunya per restituir Puigdemont o una de Ciutadans perquè el Parlament respecti la Constitució espanyola.

Per la seva banda, el PSC també presentarà una proposta perquè el termini de 2 mesos per investidura o eleccions comenci a córrer.

Junts per Catalunya atribueix a la urgència del moment el fet d’haver presentat en solitari un text al Parlament per avalar Puigdemont com a president legítim. Asseguren que és el punt de partida de la pròxima legislatura.

La proposta de resolució recull que Puigdemont va quedar avalat el 21 de desembre per ser el candidat i que té prou majoria parlamentària per ratificar-li la confiança. Demana que s’acabin les ingerències de l’Estat perquè es pugui fer realitat la voluntat de les urnes.

Asseguren que el text està pactat amb ERC. Els republicans, però, estan dolguts perquè JxCat ha tirat pel dret i no l’han presentat conjuntament.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari