Llibertat sense fiança per a Trapero

L'exmàxim responsable policial dels Mossos ha declarat davant l'Audiència Nacional, investigat per la seva actuació l'1-O
trapero audiencia nacional
trapero audiencia nacional

La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decidit deixar en llibertat sense fiança al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. La Fiscalia demanava una fiança de 50.000 d’euros per a l’exmàxim comandament policial dels Mossos.

El major Trapero ha declarat aquest divendres davant de la jutge Lamela com a investigat per un delicte de sedició per la seva responsabilitat en l’actuació de la policia catalana en el decurs de la celebració de la consulta independentista de l’1-O.

L’Audiència Nacional investiga si Josep Lluís Trapero va actuar en connivència amb el govern de Carles Puigdemont, no acatant les ordres judicials que prohibien la celebració de la consulta, i col·laborant amb aquesta actitud a la declaració independentista del 27 d’octubre al Parlament de Catalunya.

Josep Lluís Trapero ja va declarar a l’Audiència Nacional el passat 16 d’octubre per no haver ordenat una actuació dels Mossos per evitar els aldarulls que es van produir el 20 de setembre a la conselleria d’Economia i Hisenda, quan una comitiva judicial acompanyada de la Guàrdia Civil va escorcollar per ordre del Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona la seu del departament de l’aleshores vicepresident i conseller, Oriol Junqueras.

En la declaració de fa quatre mesos, Josep Lluís Trapero va sortir també en llibertat sota fiança, tot i que la jutge li va retirar el passaport i va dictar que s’havia de presentar cada quinze dies al jutjat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides