L’euroordre contra Puigdemont es reactivarà a l’abril

El judici pot començar a l'octubre i es vol una sentència abans d'acabar l'any
puigdemont campanya jxcat 21-D
puigdemont campanya jxcat 21-D

El Tribunal Suprem treballa a marxes forçades per enllestir la primera fase de la investigació contra els líders del procés, pels suposats delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

La idea del jutge Pablo Llarena és decidir abans de l’abril de què acusa cadascun i si algun dels investigats en queda exclòs.

Això vol dir que el magistrat reactivarà l’ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont i els quatre consellers seus que l’acompanyen a Brussel·les.

La resolució del magistrat contra els processats que són diputats també pot tenir conseqüències importants. Si els processa per presumpta rebel·lió, quedaran automàticament inhabilitats. Això podria afectar Puigdemont, Toni Comín -que també és a Brussel·les- i els empresonats Oriol Junqueras i Jordi Sànchez.

Ara com ara, aquesta causa afecta una trentena de persones, entre els membres del Govern de Puigdemont, l’antiga Mesa del Parlament i altres líders independentistes.

Segons el diari Público, el judici començarà a l’octubre, quan farà un any del referèndum, i es dictarà sentència abans no acabi l’any.

Segons aquesta informació, el Suprem té pressa per tancar-ho i, per això, preveu que el judici només duri un mes.

Fonts jurídiques asseguren al diari que la Fiscalia ho tindrà difícil per justificar el delicte de rebel·lió, que implica un alçament violent i haver proclamat públicament la independència. En aquest cas, les penes poden anar de 15 a 25 anys de presó.

Si els condemnessin per sedició, que implica un alçament públic i tumultuari, les penes van de 8 a 15 anys.

Público també dona per fet que els quatre empresonats continuaran entre reixes almenys fins que hi hagi sentència. I assegura que Llarena molt probablement assumirà la peça de l’Audiència Nacional que investiga el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el paper de la policia catalana en el procés.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari