Puigdemont vol que l’erari públic li pagui secretària, cotxe i despeses a Bèlgica

El sou al qual aspira estaria al voltant dels 190.000 euros bruts anuals
carles puigdemont videoconf
carles puigdemont videoconf

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, aspira a tenir una estructura a Bèlgica que es pagaria amb l’erari públic, segons avança El Confidencial. Aquesta estructura contemplaria personal de secretaria, cotxe oficial i els costos de la seva residència, una estructura que hauria d’incloure també als exconsellers que es troben fugits a Brussel·les.

Les fonts de l’entorn de l’expresident català diuen que el sou de Puigdemont hauria de ser d’uns 190.000 euros bruts anuals. Per assolir aquesta xifra, es planteja que l’expresident tingués la representació catalana al Comitè de les Regions, un organisme de la UE que no paga sous als representants però sí dietes per assistir a les seves reunions.

La resta del sou es pagaria amb fons de la Generalitat com a concepte de representació del govern català a la UE. Uns diners que es pretén que no es considerin malversació, ja que la Generalitat mai ha destinat una xifra elevada a aquestes tasques.

Sembla que l’entorn de Carles Puigdemont espera que el govern central accepti el paper d’aquest com a representant de la Generalitat a la UE, cosa que deixa en evidència que l’expresident estaria assumint que ja només li queda tenir un paper simbòlic.

Aquesta seria una solució temporal, ja que tot apunta que el Tribunal Suprem acabarà acusant de rebel·lió a Puigdemont i podria ser inhabilitat a la pròxima tardor.

No es descarta tampoc que, en funció del que decideixi la justícia, l’expresident aspiri a presentar-se a les eleccions europees del 2019. ERC i JxCAT li haurien promès que faran una llista conjunta que ell podrà encapçalar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides