El Suprem preveu imputar Jové i Salvadó per rebel·lió

Montoro diu que la Generalitat pot haver enganyat Hisenda amb factures falses
jove erc economia
jove erc economia

Els ex-alts càrrecs de la Generalitat Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, homes de confiança de l’exvicepresident econòmic Oriol Junqueras, seran imputats pel Tribunal Suprem per rebel·lió, publica aquest dimecres El Mundo citant com a clau el contingut dels darrers informes que han elaborat, a partir de l’anàlisi de correus electrònics, els investigadors dels plans de desconnexió.

En un escorcoll en el domicili de Jové, exsecretari general d’Economia, es van obtenir el document EnfoCATs (un full de ruta de l’independentisme) i una agenda Moleskine on constaven anotacions de reunions claus anteriors a l’1-O. Tant Jové com Salvadó van ser detinguts i ja estaven en el punt de mira de la investigació sobre l’1-O que s’efectua des del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que totalitza una trentena d’investigats.

Factures falses?
Aquest dimecres, als passadissos del Congrés dels Diputats, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat en una conversa informal amb periodistes relatada per Vozpópuli que és possible que la Generalitat de Catalunya hagi enganyat mitjançant factures falses la Intervenció General i el govern espanyol, per bé que ha afegit que “no es pot dir que el control s’estigui fent malament” i ha demanat temps per veure com avança la investigació.

D’altra banda, La Vanguardia ha revelat que Junqueras, durant la seva declaració del passat 1 de desembre davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, va afirmar que “hi ha recorregut ampli en l’àmbit de la Constitució i de les seves possibles interpretacions” per assolir una solució al conflicte polític català. Així mateix, en aquella compareixença poc abans de l’inici de la campanya electoral, va esgrimir el fet que ERC es presentés a les eleccions del 21-D i que ell i consellers del seu partit -excepte Toni Comín i Meritxell Serret- es presentessin davant l’Audiència Nacional com a evidències de la seva “actitud”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari