Ple d’investidura, dimarts a les 3 de la tarda

El president del Parlament, Roger Torrent, ha publicat a Twitter l'anunci de la convocatòria
Roger Torrent
Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat el ple d’investidura de Carles Puigdemont per dimarts que ve, dia 30, a les 3 de la tarda. Ell mateix ha anunciat la convocatòria a Twitter.

En les últimes hores ha transcendit que Junts per Catalunya i Esquerra Republicana discrepaven sobre el dia per fer el debat. JxCat proposava fer-lo dimecres a la tarda, mentre que ERC s’inclinava per dimarts.

Els altres grups parlamentaris han assegurat, després de reunir-se amb Torrent, que els era igual el dia del debat, sempre que la investidura no es faci de manera telemàtica i que el candidat sigui present a la cambra.

La mesa, amb majoria independentista i que és qui té l’última decisió, encara no s’ha pronunciat sobre si permetrà el vot delegat. Previsiblement ho farà dimarts, si abans els diputats que viuen Bèlgica no han renunciat a la seva acta de diputat, com apunten diverses fonts que podrien fer alguns.

Puigdemont va registrar formalment la seva petició per al vot delegat en la investidura, però finalment la va retirar, tot i que la pot tornar a presentar en qualsevol altre moment, fins i tot poca estona abans del ple.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari