La misteriosa abstenció d’un diputat deixa ‘out’ Ciutadans

VOTACIONS | Els números no quadren
Espejo-Saavedra
Espejo-Saavedra

Frustració a la bancada espanyolista. La sessió constitutiva del Parlament té el punt central en la votació de la Mesa de la cambra i el seu president. Cs, PSC i PPC havien negociat i pactat votar-se els seus candidats en realitat, els populars no entenien per què els seus escassos quatre diputats no li donen dret ni a això per poder col·locar-se bé a la Mesa i aconseguir que almenys tres dels membres fossin constitucionalistes.

En teoria, l’acord va funcionar i Cs ha aconseguit una secretaria i la vicepresidència segona, i el PSC una altra secretaria, tal com estava previst. Però els d’Inés Arrimadas van voler presentar José Maria Espejo-Saavedra per a la presidència, per competir amb Roger Torrent (ERC) i que s’evidenciés que hi ha un candidat no independentista i que Catalunya en Comú s’abstenia impedint que tingués el suport de tot el constitucionalisme.

Però en les dues votacions a president hi va haver un diputat de Cs, PSC o PPC que en lloc de donar suport a Espejo va preferir abstenir-se. Com que el vot és secret en aquest tràmit, mai se sabrà qui ho ha fet, però aquesta evidència d’un diputat díscol va aixecar totes les sospites entre els tres partits, que s’acusen mútuament de tenir deslleials i es miren de reüll. Qui es va abstenir no sabia el que provocava. Si s’estén la sospita, s’obrirà la guerra entre constitucionalistes.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari