Artur Mas deixa de presidir el PDECat

L'expresident diu que l'independentisme no té prou força per imposar-se
mas preguntes frequents

L’expresident de la Generalitat Artur Mas anuncia aquesta tarda, en una roda de premsa convocada a les 18.30 hores, que renuncia a la presidència del PDECat, la formació que va fundar en el marc del procés com a successora de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el partit fundat pel també expresident Jordi Pujol que està encerclat en diverses investigacions judicials sobre corrupció política. La sentència d’un d’aquests casos, el del Palau de la Música, es coneix el pròxim 15 de gener.

Segons comuniquen fonts de la formació nacionalista, Mas compareixerà acompanyat de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, el responsable d’organització, David Bonvehí, i la vicepresidenta del partit, l’exconsellera Neus Munté. Aleshores s’espera que ofereixi explicacions sobre una decisió que, segons fonts del partit citades per Europa Press, va ser acordada amb l’executiva del PDEcat l’any passat.

Precisament, les darreres hores ha transcendit el posicionament expressat per Mas a l’executiva del PDECat sobre la formació del pròxim govern de la Generalitat. El president català que va traslladar al govern el procés sobiranista sosté ara que els independentistes “ni són prou ni han fet prou per imposar res”, i advoca per formar un executiu estable que duri quatre anys sense renunciar a ampliar la base social independentista.

Fa ara dos anys, Mas va renunciar a ser president de la Generalitat arran de la persistent negativa de la CUP a investir-lo, i va designar Carles Puigdemont, fins llavors diputat i alcalde de Girona, com a candidat. Puigdemont, a diferència de Mas, no ha manifestat cap declaració de fer passes enrere en el procés i després d’haver canviat d’opinió sobre la possibilitat de repetir com a president, i d’haver concorregut des de Bèlgica a les eleccions del 21-D amb una llista feta al seu gust, rumia la manera de ser investit i ja ha presentat les credencials per ser diputat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.