A qui ha castigat ERC en les seves llistes electorals?

reyes rahola
reyes rahola

Eduardo Reyes, l’expresident de Súmate -l’organització que aplega els castellanoparlants independentistes- ha caigut en la llista per Barcelona d’Esquerra Republicana (ERC) pel 21-D fins al lloc 31, fet que, a la pràctica, significa que no repetirà l’escó al Parlament. En les eleccions de l’any 2015, Eduardo Reyes va ser el número 6 de la candidatura conjunta de Junts pel Sí i va obtenir fàcilment l’acta de diputat.

En les eleccions de fa dos anys, Junts pel Sí va aconseguir 32 diputats per la circumscripció de Barcelona. Ara, en presentar-se per separat ERC i la “llista del president”, que té el suport del PDECat, és evident que cada grup aglutinarà una part de l’electorat independentista i que el nombre d’escons es repartirà en funció dels resultats que obtingui cada llista. Per tant, resulta impossible que ERC pugui aconseguir 31 escons, els necessaris perquè Eduardo Reyes pogués repetir com a diputat.

De fet, el pas d’aquest cordovès pel Parlament de Catalunya ha estat molt decebedor. Les seves intervencions públiques han estat molt escasses i quan ho ha fet ha provocat vergonya aliena per la seva baixa qualitat dialèctica i argumental. En canvi, la incorporació d’un altre membre de Súmate, Gabriel Rufián, en la llista d’ERC al Congrés dels Diputats ha estat molt més rendible pels independentistes, a causa dels xous que provoca a l’hemicicle de la Carrera de San Jerónimo, que li han donat molta notorietat.

Poc després d’assumir l’acta de diputat d’ERC, Eduardo Reyes va dimitir com a president de Súmate. En l’actualitat, aquest satèl·lit d’ERC, creat per actuar de cavall de Troia en els barris de la perifèria de Barcelona, està presidit per Montse Sánchez i té com a portaveu l’escriptor i periodista Antonio Baños, exdiputat de la CUP. Un altre destacat membre de Súmate és el tuitaire Bernat Castro (@Berlustinho), que s’ha fet famós per les seves sagnants intervencions a les xarxes socials, on ha estat acusat de maltractador, i és carn i ungla amb Gabriel Rufián.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari