Dimiteix de DA el conseller de Sant Julià condemnat per agredir la seva germana

Joan Vidal era responsable d'Obres i Urbanisme
joan vidal valira
joan vidal valira

El fins ara conseller menor i responsable d’Obres i Urbanisme del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha comunicat aquest dijous al vespre al comitè parroquial de Demòcrates per Andorra (DA) i prèviament al cap de Govern, Toni Martí, que deixa la formació, i que passa a ser conseller comunal independent dins de Laurèdia en Comú. Segons informa l’Ara, Joan Vidal creu que els demòcrates han menystingut el comitè parroquial de Sant Julià i no està d’acord amb l’acostament que ha fet Toni Martí envers el cap de l’oposició, Josep Pintat, tenint en compte que forma part d’Unió Laurediana, també a l’oposició al comú lauredià. Caldrà saber ara quina serà la decisió final que prengui el cònsol major de la corporació, Josep Miquel Vila, és a dir, si el manté o no, dins del govern del Comú.

Encara que es vulgui disfressar com un desacord polític, el cert és que en la reunió d’ahir va ser més que evident el malestar de gran part dels membres del comitè de DA per la notícia publicada per LA VALIRA i EL TRIANGLE en la qual s’explica que el conseller va ser condemnat el 12 de juny de l’any 2014 pels jutjats del Vendrell, a Tarragona, per agredir a la seva germana. Joan Vidal, pressionat per l’entorn i l’opinió pública, especialment de la parròquia laurediana, s’ha vist obligat a presentar la seva dimissió com a representant de DA.

Poc després de rebre aquesta sentència condemnatòria, Joan Vidal es va integrar en representació de la coalició Laurèdia en Comú-Demòcrates per Andorra (DA) com a número 4 en la llista encapçalada per Josep Miquel Vila, que va guanyar les últimes eleccions a la corporació comunal celebrades el 2015.

Els fets que han merescut la condemna judicial van passar el 30 de gener de 2014 al domicili de la seva mare al Vendrell. Segons recull la sentència, durant una discussió familiar, el conseller lauredià va “agafar pel coll la seva germana Elisabeth Vidal Martínez i la va sacsejar durant uns minuts, arrossegant-la des del menjador fins a una habitació i colpejant-la contra la paret. A conseqüència d’aquesta agressió, la Sra. Vidal va patir contusions en ambdós colzes i braços i en la cara posterior del tronc que va requerir per a la seva curació set dies, dels quals un va ser impeditiu”. A més, segons va denunciar la víctima davant dels Mossos d’Esquadra, el seu germà la va insultar cridant-li “puta!”.

En el seu escrit de defensa, el representant comunal es va justificar dient que “havia rebut una mala notícia en relació amb la seva filla el dia dels fets” i que això el va trasbalsar. També va aportar al jutge un informe psiquiàtric, però que, segons la sentència, “no consta signat, ni segellat, ni porta el membret de cap professional mèdic, per la qual cosa no se li pot demanar credibilitat”.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari