Mil empreses treuen la seu fiscal de Catalunya

El pes de facturació de les grans empreses baixa al 19,2% del total espanyol a finals d'octubre
Agència Tributària
Agència Tributària

Gairebé 1.000 empreses han traslladat la seva seu fiscal fora de Catalunya des de l’octubre fins als primers dies de novembre, segons dades de l’Agència Tributària. De les gairebé 2.500 empreses que, segons dades dels registradors, han traslladat la seva seu social fora de Catalunya, un miler d’elles ha tret fora també la seva seu fiscal.

Així, es confirma que moltes companyies han preferit evitar qualsevol conflicte amb l’Agència Tributària Catalana, de manera que en treure la seva seu, ja no podrà reclamar-li el pagament de l’Impost de Societats, l’IVA o la resta de tributs que s’abonen a l’Agència Tributària estatal.

Com a conseqüència del trasllat dels domicilis fiscals, derivat de la incertesa pel desafiament independentista, l’Agència Tributària ha detectat una caiguda en el pes que representa la facturació de les empreses incloses en el Subministrament Immediat d’Informació de l’IVA (SII) amb domicili fiscal a Catalunya respecte al total nacional d’empreses incloses en el SII (territori comú IVA).

La participació de vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya ha caigut gairebé tres punts percentuals en la segona quinzena d’octubre davant de la primera, en passar d’un pes mitjà diari del 22,4% en la primera quinzena, a un pes mitjà diari del 19,6% a la segona quinzena d’octubre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.