Wikileaks va plantejar a Trump Jr. que ajudessin Assange a ser ambaixador

Van suggerir durant la campanya nord-americana que no reconeguessin una eventual victòria de Clinton
assange 0
Julian Assange

The Atlantic ha destapat els contactes de Wikileaks amb l’entorn de l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, durant la campanya que el va dur a la Casa Blanca. Segons revela aquesta publicació, l’organització fundada per Julian Assange va intercanviar missatges amb Donald Trump Jr. el setembre del 2016 i va fer-li suggeriments rellevants.

D’una banda, Wikileaks van plantejar al primogènit del magnat que en comptes de perseguir-lo com fa ver l’administració de Barack Obama, proposessin Assange com a ambaixador d’Austràlia als Estats Units. “Seria molt fàcil i de molta ajuda si el teu pare suggerís que Austràlia nomenés Assange ambaixador al DC [Washington]”, expressava l’organització d’Assange. També els van suggerir no reconèixer una eventual victòria de la candidata demòcrata, Hillary Clinton, sobre la qual Wikileaks havia filtrat documents poc abans.

De la reacció de Donald Trump jr. s’extreu que va compartir aquestes comunicacions amb els congressistes encarregats d’indagar sobre la suposada intervenció de Rússia en les eleccions nord-americanes, ja que acusa un comitè del Congrés d’haver filtrat els missatges.

Assange, per la seva part, ha dit a Twitter que no pot confirmar l’autenticitat d’aquests missatges, però els ha qüestionat tot dient que The Atlantic els ha publicat editats i que manca context.

En un missatge posterior, ha ironitzat: “Estimat Donald Trump, el nostre oferiment per ser ambaixador als EUA encara es manté. Podria obrir una ambaixada d’estil hoteler a DC amb suites de luxe inmunes per als denunciants. El públic obtindrà un flux d’informació turboocomprimit sobre les últimes trames de la CIA per minar la democràcia. Envia’m un missatge directe”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.