Nou revés judicial a Iberpotash

El Suprem rebutja el recurs de cassació i la muntanya de runam del Cogulló queda en fals
Muntanya de runam salí al Cogulló
Muntanya de runam salí al Cogulló

Iberpotash ha patit un nou revés de la justícia sobre la situació de la muntanya de runam salí que té al Cogulló (Sallent). El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que va presentar aquesta filial de la multinacional minera israeliana ICL contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la qual havia apreciat que el dipòsit no s’ajustava a la legalitat urbanística.

L’Associació de Veïns Sant Antoni del barri de la Rampinya va engegar l’any 2008 el contenciós administratiu amb què va aconseguir la sentència favorable que ara ha ratificat el Suprem en apreciar que el recurs d’Iberpotash no té prou fonament. Amb la nova resolució la via judicial ha quedat esgotada i l’empresa ha d’aturar els abocaments.

El 2015, el Tribunal va rebutjar un altre recurs de cassació presentat per la multinacional contra la sentència del TSJC que havia anul·lat l’autorització ambiental atorgada pel govern català.

El TSJC, però, ha satisfet enguany la petició d’Iberpotash, que havia plantejat un incident d’execució sobre la sentència que l’obligava a deixar d’abocar residu salí al Cogulló. L’empresa va tombar la data límit del passat 30 de juny i va obtenir una moratòria d’un any ampliable a un altre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides