Tardà reconeix que la majoria dels catalans no volen la independència

Francesc Homs diu que les darreres declaracions d'ERC sobre la independència són insòlites
tarda congres
tarda congres

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat que “encara no som independents perquè no ha existit una majoria de catalans que ho hagi volgut”.

En aquest sentit, Tardà ha afirmat que “Catalunya serà independent si hi ha una voluntat majoritària i perseverant dels ciutadans a voler ser independents”, afegint que “si aquesta majoria no existeix, mai ho serà” amb la qual cosa no ha volgut posar data a una possible independència catalana.

Tardà ha afegit que “és cert que es va declarar la independència i es va proclamar la República, però aquesta República no es va implementar fonamentalment perquè no estàvem predisposats a posar en risc la seguretat dels ciutadans”, defensant el paper de Carles Puigdemont.

També el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha reconegut que ara la independència no compta amb els suports necessaris a Catalunya, afirmant que cal “més temps” per reforçar una majoria necessària per proclamar la república.

En aquest context, l’exconseller de Presidència de la Generalitat i exdiputat de CDC al Congrés, Francesc Homs, a carregat contra ERC en una piulada a Twitter en el qual ha dit que “acusar Puigdemont de traïdor quan va plantejar fer eleccions per evitar el 155, i ara dir que no estàvem preparats és insòlit (i quedo curt!)”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides