Lluís Llach i Germà Bel no repeteixen escó

Jordi Cuixart (Òmnium) tampoc serà a cap llista electoral del 21 de desembre
germa bel
germa bel

Dues de les estrelles convidades com a independents per a l’aliança electoral Junts pel Sí, el cantautor Lluis Llach i l’economista exPSC Germà Bel, no repetiran com a diputats al Parlament de Catalunya.

Tots dos han manifestat públicament que no aniran a cap llista en la contesa electoral del 21 de desembre, com sí que van fer el 27-S de fa dos anys. En el cas de Llach, ha dit que “només hauria anat en una llista molt i molt unitària”. Troba, però, que “el panorama que es dibuixa no és gens dolent”, ja que “molts especialistes demoscòpics afirmen i confirmen que les llistes separades tenen més rèdit electoral que les úniques”.

Pel que fa a Bel, ha publicat a Facebook un recull d’enllaços i referències amb què resumeix la seva aportació com a diputat del grup parlamentari més nombrós de la darrera legislatura. D’aquesta manera, diu que és el moment de retre comptes, “encara més quan no ho seré en nova Cambra”. Entre els seus enllaços inclou el d’una entrevista a Vilaweb on afirmava:”Si es fa un RUI [Referèndum unilateral d’independència], serà un 9-N però patètic”.

Tampoc formarà part de cap llista electoral el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, investigat per sedició i actualment tancat en règim de presó preventiva. Ho ha confirmat el portaveu de l’entitat, Marcel Mauri, el qual ha especificat que el paper de Cuixart a Òmnium no s’ha acabat.

Quant a Jordi Sànchez, el president de l’ANC, que es troba en la mateixa situació que Cuixart, és un figura que l’expresident Carles Puigdemont desitja incorporar a la llista del PDECat, segons Nació Digital.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari