Puigdemont no anirà a l’Audiència Nacional

El seu advocat a Bèlgica diu que impugnarà una eventual petició d'extradició
Título de la imagen
Título de la imagen

L’advocat de Carles Puigdemont a Bèlgica, l’expert en drets humans Paul Bekaert, ha explicat en una entrevista a la cadena de televisió flamenca VRT que el president cessat de la Generalitat no anirà aquest dijous a l’Audiència Nacional per declarar per la seva imputació en els delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Bekaert ha afirmat que “no hi anirà perquè prefereix observar i esperar“.

L’advocat ha explicat que la seva estratègia de defensa consisteix en no presentar la sol·licitud d’asil i “impugnar qualsevol possible petició d’extradició per entregar a Espanya el president“, que el govern espanyol considera cessat en aplicació de l’article 155 de la Constitució. “És un capítol completament diferent de l’extradició”, indica Bekaert, ja que “també es pot impugnar l’extradició sense haver demanat asil“.

Carles Puigdemont i els 13 consellers del seu Govern han estat citats a declarar aquest dijous i divendres. La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ja ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia i ha demanat una fiança de 6.207.450 euros, amb l’avís que se’ls embargaran els béns fins a arribar a aquesta quantitat si no ho fan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides