Marta Pascal confiava que la república seria fàcil

La dirigent del PDECat diu que el partit no sabia que Puigdemont havia marxat a Bèlgica
Título de la imagen
Título de la imagen

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assumit que van considerar que la consecució d’una república catalana seria un procés més fàcil quan, en declaracions a Els matins de TV3 ha dit que “hem donat per molt fàcil una cosa que no era tan fàcil, però que era possible, i nosaltres vam demostrar que era possible, perquè al final la declaració es va fer en el Parlament. Però ara el Govern del PP ens ha posat una trampa, unes eleccions autonòmiques per davant. Un plebiscit que ens interpel·la”.

En aquest sentit, Pascal ha reconegut que “el fet que no hi hagués el reconeixement internacional posterior o que el cos dels Mossos d’Esquadra hagin hagut de seguir les instruccions del govern del PP ha generat una sensació d”ostres, què ha passat aquí’?, la sensació que això era bufar i fer ampolles ens ha vingut una mica de nou”.

La número dos del PDECat ha dit que al seu partit “no sabíem” que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagués marxat a Bèlgica acompanyat d’un grup d’exconsellers. Pascal ha afirmat que “teníem reunió i vam rebre una trucada on ens va dir que probablement no arribaria. Aleshores ens vam assabentar gràcies als companys de la premsa que semblava que el president era a Bèlgica”.

Pel que fa a les eleccions, Marta Pascal, no ha volgut dir si es reeditarà la coalició electoral de Junts pel sí amb ERC. Sobre si Puigdemont seria el candidat del PDECat a les eleccions del 21 de desembre, Pascal ha respost que “som un partit on hi ha molts Puigdemont, amb lideratges solvents. És el nostre segell i el mantindrem”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides