En cas de DUI, Vila estudia plegar

El conseller d'Empresa i Coneixement podria abandonar el govern, i podrien acompanyar-lo altres consellers
Título de la imagen
Título de la imagen

En vigílies de l’aprovació al Senat de la suspensió de l’autogovern s’intensifiquen les negociacions i converses entre les forces independentistes. Aquesta matinada hi ha hagut una reunió a la Generalitat amb les entitats on s’ha tancat un primer acord per a la proclamació de la República catalana.

En cas que es confirmi, la primera conseqüència immediata podria ser una crisi interna de l’Executiu. El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ja va comunicar al president, Carles Puigdemont, que en cas que hi hagi una declaració d’independència ell abandonarà el Govern. Algunes fonts no descarten que aquesta crisi es pogués produir avui mateix i pogués afectar més membres del Gabinet.

Després de decidir que no acudirà al Senat a defensar les al·legacions contra l’article 155, aquest vespre el president Puigdemont ha reunit el govern i també a l’expresident Artur Mas i representants dels partits independentistes com Marta Rovira (ERC) i David Bonvehí (PDECat), així com l’Associació Catalana de Municipis (ACM), a través del seu president, Miquel Buch.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari