El Consell Europeu demana a Puigdemont que no declari la independència

Donald Tusk exigeix al president català que respecti l'ordre constitucional
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Consell d’Europa, Donald Tusk, ha demanat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “respecti en les seves intencions l’ordre constitucional i no anunciï una decisió que faci impossible el diàleg“.

Donald Tusk ha fet aquesta petició directa al president català hores abans que aquest es presenti al ple del Parlament de Catalunya amb la intenció de declarar la independència.

Fa dues setmanes, el mateix president del Consell Europeu va mantenir una conversa telefònica amb el president del govern central, Mariano Rajoy, en la que li demanava “trobar formes d’evitar l’escalada i l’ús de la força“.

Avui, Donal Tusk ha dit a Puigdemont que la seva crida li fa “no només com a president del Consell Europeu, sinó també com a ferm creient a la UE, en la unió en la diversitat, com a membre d’una minoria ètnica i un regionalista, com un home que sap el que és ser colpejant per les porres de la policia”.

El president del Consell ha fet aquesta declaració en la sessió plenària del Comitè de les Regions, l’òrgan europeu que representa els ens locals i regionals que formen la UE.

Altres veus, però, des d’Europa també li han demanat avui a Puigdemont que no declari la independència. El ministre sortint de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, li ha dit que “li desitjo el millor a Catalunya però li demano que respecti la Constitució”.

També Ska Keller, colíder dels Verds a l’Eurocambra i una de les veus més crítiques contra el govern de Rajoy, en especial per l’actuació de les forces policials a l’1-O, ha dit: “president Puigdemont, sóc una gran defensora del dret a decidir per als catalans. Però una DUI (declaració unilateral d’independència) seria un enorme error. Si us plau, reconsideri-ho”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari