Planeta marxarà si es declara la independència

El premi literari de l'editorial es fallarà diumenge, enmig de la crisi catalana
Sense títol
Sense títol

Planeta es prepara per marxar de Catalunya si es fa efectiva la Declaració Unilateral d’Independència (DUI). Ja ho va avisar el 2012 José Manuel Lara Bosch, fill i successor de José Manuel Lara Hernández, el fundador del primer grup editorial espanyol, radicat a Barcelona des de la seva fundació.

Aquesta premissa la va ratificar l’actual president, José Creuheras, quan va prendre possessió del càrrec, després de la mort de l’hereu de Lara.

Mentre tot això passa, l’organització del Premi Planeta, que es falla diumenge que ve i compta amb uns mil convidats, entre ells personalitats de l’àmbit polític català i de l’Estat, segueix avançant malgrat la preocupació que es palpa en el si del grup editorial.

La 66a edició del guardó millor dotat de les lletres en llengua castellana, amb 601.000 euros, tindrà la seva tradicional avantsala el dia anterior, amb la celebració d’una multitudinària roda de premsa. És una ocasió per veure’s amb els periodistes i sol revestir, des dels temps del lideratge del fill del fundador, José Manuel Lara Bosch, un alt contingut sociopolític o econòmic.

“No hi ha una decisió presa, a la roda de premsa, el president Creuheras dirà el que hagi de dir”, comenten des de l’editorial. En cas de consumar-se, la decisió de Planeta, setè grup editorial del món, se sumaria així a la fugida en cascada de les grans corporacions que en les últimes 72 hores estan traslladant les seves seus socials i fiscals fora de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides