Santi Vila no vol la DUI

El conseller d'Empresa demana que Estat i Generalitat es donin un marge per a la negociació
Título de la imagen
Título de la imagen

Santi Vila, conseller d’Empresa i Coneixement, afirma que “en les properes hores i dies penso que, abans de la decisió que pugui adoptar el Parlament sobre una declaració d’independència, la prioritat ha de ser donar una última oportunitat al diàleg, i comprometre’s per un temps les dues parts a no prendre noves decisions unilaterals”.

D’aquesta manera, en un article publicat a l’Ara, el conseller Vila es mostra contrari a una eventual declaració unilateral d’independència (DUI) per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Vila afegeix que els advertiments que des de diferents sectors socials es fan sobre la DUI fa que aquesta possibilitat no és la més convenient quan escriu que “encara que una eventual declaració d’independència per part del Parlament seria humanament i políticament ben comprensible, atenent els advertiments de prudència rebuts de part de la comunitat mundial, dels sindicats i de les empreses, és important reflexionar sobre la seva utilitat i conseqüències”.

Ha transcendit que en les darreres hores s’han intensificat els contactes a diferents nivells socials, com serien el financer, empresarial, laboral o acadèmic, buscant una resposta a l’actual crisi institucional que doni una sortida digna tant a la Generalitat com a l’Estat, però en especial pel govern català.

Aquí, el conseller d’Empresa alerta que el procés independentista està passant factura en l’economia quan afirma que “l’alternativa al diàleg i a l’acord que fa temps que busquem des de Catalunya és el conflicte, i les seves conseqüències sobre l’economia a Catalunya i al conjunt d’Espanya, que, com a conseller d’Empresa i Coneixement, constato que comencem a notar“.

Finalment, el conseller d’Empresa reconeix que en les dues bandes del conflicte hi ha hagut actituds recriminables quan demana “que no caiguem mai en les provocacions fanàtiques d’uns i altres”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.