Forcadell diu que no sap si hi ha DUI dilluns

La presidenta del Parlament afirma que ningú pot dubtar de la legitimitat de l'1-O
forcadell tV3
forcadell tV3

La CUP ha assegurat aquest dimecres que el ple del Parlamentdel pròxim dilluns proclamarà la independència de Catalunya, però la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha afirmat a Catalunya Ràdio que no pot preveure què passarà en aquella sessió, que té com a únic punt de l’ordre del dia la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, centrada en la implementació dels resultats de l’1-O.

Forcadell ha dit que ningú pot dubtar de la legitimitat d’aquella votació perquè hi van participar més de dos milions de catalans sota condicions “de violència”, i que treballarà perquè el Parlament defensi la sobirania dels catalans. Diverses decisions anunciades per l’executiu de Carles Puigdemont durant la jornada de l’1-O i anteriors, però, no només van contravenir l’ordenament espanyol i van desobeir el Tribunal Constitucional, sinó també van passar per sobre de diverses disposicions sobre garanties i funcionament de la llei suspesa en la qual l’executiu l’1-O.

Així mateix, un grup d’observadors internacionals de l’1-O encapçalat per l’exambaixador holandès Daan Everts ha conclòs que la votació no va poder complir els estàndards internacionals pel que fa a transparència, per bé que en culpa a l’acció de l’Estat, al qual atribueix un ús de la força que “no té lloc en democràcies consolidades”, que troben que “reforça” el resultat de la votació. A més, han criticat la manera com la majoria independentista va aprovar la llei del referèndum fa un mes. En declaracions a Catalunya Ràdio, Everts no només ha reiterat que 1-O no ha assolit els estàndards internacionals, sinó que també ha denunciat pressions a periodistes per part de partidaris del referèndum.

Aquest dimecres, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, i del lletrat major, Antoni Bayona, han avisat per escrit Forcadell i la resta dels membres de la Mesa del Parlament que tenen l’obligació d’“impedir o paralitzar qualsevol iniciativa” que de manera directa o indirecta suposi ignorar o eludir la nul·litat de les resolucions parlamentàries afectades per decisions del Tribunal Constitucional, en referència a la suspensió de la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari