La Guàrdia Civil ocupa el Centre de Telecomunicacions

El TSJC considera que 29 aplicacions podrien ser "susceptibles de ser utilitzades per facilitar la celebració del referèndum de l'1-O"
Título de la imagen
Título de la imagen

La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Mercedes Armas, que instrueix la causa contra tots els membres del Govern de la Generalitat per l’organització del referèndum, ha ordenat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i al Cesicat que suspenguin el servei de 29 aplicacions de diferents departaments que podrien ser susceptibles de ser utilitzades per facilitar la celebració del referèndum de l’1-O“.

El TSJC ha ordenat al CTTI que adopti “les mesures necessàries” per a la detecció dels punts de votació electrònica als diferents col·legis electorals. La magistrada també ha demanat que s’impedeixi l’extracció o inserció d’informació en aquestes aplicacions per evitar que les dades puguin ser traslladades “a qualsevol altra aplicació o servei”, una mesura que estarà vigent fins a la matinada del 3 d’octubre.

L’escorcoll que la Guàrdia Civil va efectuar el passat 20 de setembre al CTTI ha fet sospitar als investigadors que la Generalitat “hauria establert un pla” pel qual a través d’una aplicació anomenada “e-vot” es podrien comptar els vots als col·legis electorals i podria ser utilitzada per exercir el vot telemàtic. Per aquest motiu, els agents actuaran com a policia judicial i es quedaran durant les pròximes 48 hores a la seu del CTTI, per comprovar que es compleix l’ordre judicial. El TSJC ha recordat als directors del CTTI i del Cesicat que han de col·laborar amb la seva instrucció perquè, en cas contrari, poden cometre un delicte de desobediència.

Entre les 29 aplicacions que s’han de suspès de manera temporal hi ha el Municat, el registre de catalans i catalanes a l’exterior, el sistema de gestió de censos, el sistema de gestió electoral, la publicació de dades electorals, el cens de discapacitats, el cens d’entitats del voluntariat de Catalunya i la base de dades de les eleccions sindicals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides